Mari Silje og Håkon Samuelsen

Mari Silje og Håkon Samuelsen

Mari Silje var elev av Arve Tellefsen fra hun var fire år gammel. Fra 14-årsalderen var hun elev ved Barratt Due musikkinstitutt og læreren Stephan Barratt-Due, senere av den russiske professoren Zakhar Bron. Hun vært solist med de fleste norske orkestre og flere utenlandske.

Håkon begynte å spille cello da han var 7 år gammel. Han har bl.a.vært elev av Truls Mørk, og av Bjørn Solum ved Barratt Due musikkinstitutt og av Frans Helmerson i Köln. Sommeren 2005 ble han, som den første skandinav, tildelt Prix de Jean Nicolas Firmenich.

Søskenparet har begge gjennomført musikkstudier i Zürich. Mari Silje og Håkon Samuelsen har gitt konserter på arenaer som Carnegie Hall, New York; Théâtre des Champs-Elysées, Paris; Konzerthaus, Berlin; Concertgebouw, Amsterdam; m.fl. De har også i mange år arrangert julekonserter i Vang kirke på Hamar.

Søskenparet har internasjonal plate-kontrakt med Mercury Classics / Universal Music. I november 2014 ble verdenspremieren på ” Pas de Deux” skrevet til dem av filmkomponisten James Horner, oppført under Royal Liverpool Philharmonic Orchestra’s 175-års jubileum. Søskenparet startet som kreative produsenter for Universal Music Norge og er kunstneriske ledere for klubb-konseptet; Yellow Lounge. Konserter med klassisk musikk som fremføres på nye steder som i en kjeller på Tøyen eller på ”Rockefeller” i Oslo.