Mari Silje og Håkon Samuelsen

Mari Silje Samuelsen (f. 1984)

G.B. Guadagnini 1773 fiolin

Mari Silje var elev av Arve Tellefsen fra hun var fire år gammel. Fra 14-årsalderen var hun elev ved Barratt Due musikkinstitutt og læreren Stephan Barratt-Due, senere av den russiske professoren Zakhar Bron. Hun vært solist med de fleste norske orkestre og flere utenlandske. Mari Silje har også spilt under en jubileumskonsert inne i Den Forbudte By i Beijing med Shanghai Symphony. I 2018 signerte Mari Silje med det legendariske plateselskapet Deutsche Grammophon som første norske musiker.

Tidligere spilte Mari Silje sammen med tidligere cellist Håkon Samuelsen. Søskenparet har begge gjennomført musikkstudier i Zürich. Mari Silje og Håkon Samuelsen har gitt konserter på arenaer som Carnegie Hall, New York; Théâtre des Champs-Elysées, Paris; Konzerthaus, Berlin; Concertgebouw, Amsterdam; m.fl. De har også i mange år arrangert julekonserter i Vang kirke på Hamar. Søskenparet har sammen gjort internasjonal karriere plate-kontrakt med Mercury Classics / Universal Music. I november 2014 ble verdenspremieren på ” Pas de Deux” skrevet til dem av filmkomponisten James Horner, oppført under Royal Liverpool Philharmonic Orchestra’s 175-års jubileum.

I 2019 har Mari Silje med mange konserter og festivaler i inn og utland. Blant annet konsert med Lithuanian National Orchestra, konserter i Japan, konsert med Orchestre National de Lyon, konsert på Schloss Elmau utenfor München og St.Lukes i London med Alice Sara Ott, Oslo Kammermusikkfestival, Risør Kammermusikk Festival, og Festival de Radio France i Montpellier. Særlige høydepunkter har vært konsert i store sal i Berlin Philharmonie og konsert i den nye Elbphilharmonie i Hamburg.