Anders Sveaas' Almennyttige Fond
01

Prosjekter

Gjennom fondets 30-årige historie har ASAF støttet mange ulike allmennyttige og veldedige formål. Under kan du lese mer om noen av de formål og prosjekter som ASAF har støttet.

Noen av de formål vi tidligere har støttet er:

Julevin og påskehilsener til alders- og sykehjem, påskepakker til barn på sykehus, Barokkanerne, Kistefos-Museet, Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse, Trondheim International Chamber Music Festival, "Operasjon ved" Oslo, Valdres Sommersymfoni, Lysglimt "Kaptein Sabeltann", Sykehusklovnene, Festspillene i Bergen og Tidsskriftet Minerva

Allmennyttig formål

I mange år har ASAF ønsket å bidra til juleferingen rundt omkring på mange syke- og aldershjem.

Anders-Sveaas.jpg
"Konsul Anders Sveaas" av Nils Aas, Foto: Einar Aslaksen

Alle fortjener en fin juletid og julefering. ASAF har derfor i mange år gitt en julehilsen i form av vin og portvin til over 15 syke- og aldershjem i Oslo og omegn.

I mars 2020, da koronapandemien ble et faktum og Norge lukket ned – i en tid hvor det ellers var vanskelig å få besøk av familie og venner, ønsket ASAF igjen å støtte syke- og aldershjem med påskehilsener.

Allmennyttig formål

"Verdens beste medisin - helt uten bivirkninger" skriver Sykehusklovnene på sine hjemmesider. ASAF har stor tro på dette budskapet som Sykehusklovnene kommer med.

Sykeshusklovnene.png

For de aller fleste vil det være krevende å skulle tilbringe tid på et sykehus i forbindelse med en innleggelse. For barn er det kanskje enda mer vanskelig – og savnet etter familiemedlemmer og venner kan være stort.

Sykehusklovnene besøker daglig ulike sykehus og møter her unge- og barnepasientene. Et besøk av en sykehusklovn kan være en morsom og fin opplevelse som også kan bidra til å gi gode stunder med frigjørende latter og et smil om munnen hos de som trenger det mest.

ASAF har støttet Sykehusklovnene i mange år. Les mer om det fine arbeidet som Sykehusklovnene gjør HER.

Støtte til unge musikere

ASAF har tidligere støttet Oslo Quartet Series og deres prosjekt "Ung kvartettserie".

Kvartett-Saphir-på-Ramme-gård.jpg
Kvartett Saphir under konsert på Ramme Gård. Foto: Oslo Quartet Series

Oslo Quartet Series bak talentutviklingsprogrammet "Ung kvartettserie" for unge strykekvartetter. Prosjektet har som formål å gi unge talenter innenfor kammermusikk et løft inn i sin profesjonelle karriere og å legge til rette for inspirerende møter med mentorer, både nasjonale og internasjonale etablerte strykekvartetter og utøvere, gjennom veiledning, samspill, seminarer og personlig kontakt.

Oslo Quartet Series har siden 2012 arbeidet med arrangering av konserter og har hatt både internasjonale og nasjonale strykekvartetter på scenen. De fokuserer på formidling av kvartettens fantastiske repertoar og ensembleform.